IVN Wandeling/excursie: De woonplaats van St. Gerlach

IVN Meerssen organiseert op zondag 7 augustus 2016 een middagwandeling in Houthem ‘de woonplaats van St. Gerlach’. Houthem is bekend vanwege de kluizenaar Gerlach, die daar geleefd heeft en woonde in een holle eik. Hij overleed in het jaar 1165.

De wandeling voert door het Geuldal, een waarlijk natuurparadijs. Waar de Geul stroomt langs het kalkrijke hellingbos grenzend aan moerassig weidelandschap. Bezienswaardig zijn, de monumentale boerderij en de voormalige Stiftkerk. We vertoeven twee uur in dit gebied.

Vertrek:  Om 13.30 uur parkeerplaats station Meerssen( carpoolen). Start van de wandeling om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het gemeenschapshuis de Holle Eik, Baron de Selysstraat 4,  6301 JZ Valkenburg. Nabij de St. Gerlachuskerk te Houthem. Denk aan goed schoeisel, het kan drassig zijn.

Gidsen:  Willy Savelberg tel. 043-3644955 en Fiel Van den Bergh tel. 043-3644271.

Willy Savelberg zal deze wandeling/excursie als gids begeleiden. Dit is de laatste activiteit van Willy Savelberg als IVN gids. Jarenlang heeft Willy de mensen op zijn eigen gepassioneerde wijze laten genieten van natuur en cultuur. IVN Meerssen is Willy dan ook zeer dankbaar voor hetgeen hij voor onze vereniging heeft gedaan.

Foto: Paul Abels

Lees vorig bericht

5 KM DonorRun geeft meer kleur aan “Marathon Meerssen 2016″

Lees volgend bericht

Coniferen in brand gestoken op kerkhof