Nieuw kunstgrasveld RVU zorgt voor ophef

Het nieuwe aan te leggen kunstgrasveld bij RVU zorgt bij de politiek voor nog al wat ophef. De redactie van Meer TV berichtte al eind maart over het voorstel van wethouder Cortenraede om bij RVU een nieuw kunstgrasveld te laten aanleggen. Toen gaf zij aan het voorstel aan het college voor te leggen, waarna het naar de raad zou gaan. Echter, de aanleg is al van start gegaan en de raad is niet bij de besluitvorming betrokken geweest. Woensdag 3 augustus was een extra raadsvergadering in principe alleen om de programmarekening van 2015 goed te keuren. Dit verliep iets anders: de aanleg van het kunstgrasveld is bij de oppositie niet in goede aarde gevallen en daar zijn vragen over gesteld aan de wethouder. Sterker nog: er werd een motie ingediend.

Wethouder Cortenraede verrast:
Wethouder Cortenraede gaf aan dat ze verrast was omdat het onderwerp niet op de agenda stond van de raadsvergadering.
Zij werd in verlegenheid gebracht door de motie die werd ingediend door de oppositiepartijen Kijk!!! en BRUG-M. Volgens haar bestaat er een gentlemensagreement waarbij moties 24 uur van te voren worden ingediend. Zij kreeg het verwijt de raad gepasseerd te hebben bij het nemen van deze dure beslissing. Cortenraede is van mening dat zij het besluit tot het aanleggen van het kunstgrasveld, niet had hoeven te delen met raad, omdat het om onderhoud zou gaan en niet om een investering.

De Oppositie verwijt zorgvuldige besluitvorming:
De Oppositie is van mening dat het voorstel wel degelijk naar de raad had gemoeten. Het betreft immers een investering en geen onderhoud. Partij Kijk!!! spreekt op hun website zelfs van “het spelen met het vertrouwen van de raadsleden in het college”. Niet alleen betreft het een groot bedrag van maar liefst €450.000,-, bovendien is het werk al gegund aan een externe partij. BRUG-M ging ervan uit dat het voorstel nog besproken zou worden in de raad.

De Coalitie is verbaasd dat de oppositie verrast was:
René van Beekum van de VVD vindt het verbazingwekkend dat de oppositie verrast was met de besluitvorming. Hij geeft aan dat in de raadsvergadering in maart al vragen gesteld zijn over de aanleg van het kunstgrasveld. Toen waren de bedragen nog niet officieel bekend (wel via de media), maar in de raadsinformatiebrief staat het hele voorstel verwoord, inclusief bedragen. Hij vindt het belangrijk dat een motie tijdig wordt ingediend, om zodoende een inhoudelijke discussie te kunnen voeren. 
Tevens geeft Van Beekum aan dat hij onderzoekt of er een aanpassing kan komen in het regelement van Orde van de gemeenteraad, waarbij het tijdig indienen van moties één van de aandachtspunten is.

Lees vorig bericht

SV Meerssen verliest tweede wedstrijd in voorbereiding op seizoen

Lees volgend bericht

Brandweer rukte uit voor keukenbrand