Maatschappelijke stagiair gezocht

In de bibliotheek hebben wij momenteel nog plaats voor een leerling die komend schooljaar een centrale rol zou willen en kunnen vervullen in ons Tablet Café dat in september weer van start gaat.

Eens per 14 dagen, in de even weken op vrijdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.30 uur, kan iedereen vrij binnenlopen bij Bibliotheek Meerssen met allerlei vragen over het werken met een ipad of andere tablet. Bijvoorbeeld over het lezen van e-books op een tablet inclusief het aanmaken en activeren van een account, of over het downloaden van apps.

De bezoekers van het Tablet Café komen voor praktische hulp, voor handige tips en trucs en om ervaringen te delen met andere tabletgebruikers. Ze doen dat onder het genot van een kopje koffie of thee en nemen hun eigen tablet mee.

Spreekt dit je aan?
We gaan ervan uit dat je goed kunt omgaan met een tablet en het leuk vindt om andere mensen, die de vaardigheden nog niet hebben, te helpen. Rust en geduld zijn belangrijke karaktereigenschappen.

Als je belangstelling hebt, stuur dan voor 1 september een mailtje naar events@bibliotheekmeerssen.nl. Schrijf kort iets over jezelf, en waarom je dit graag zou willen doen. We nemen dan contact met je op.

Geen boekenbrievenbus meer
Velen van u hebben het al gemerkt : op onze nieuwe tijdelijke locatie aan de Proost de Beaufortstraat 45-A is geen boekenbrievenbus meer. Regelmatig vinden wij nu boeken in onze ‘gewone’ brievenbus. Dat begrijpen wij goed, maar het is niet wenselijk omdat boeken daarin beschadigd kunnen raken of nat kunnen worden. Daarom willen we u graag vragen om de geleende materialen altijd binnen in de bibliotheek in te leveren, tijdens onze openingsuren. Hartelijk dank daarvoor!

Welk boek zou echt iedereen moeten lezen?
Tot en met 22 september kunt u meedoen met de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Stem via www.belangrijksteboek.nl op het Nederlandstalige boek dat u het belangrijkst vindt. Omdat het uw wereldbeeld heeft veranderd, omdat u het las op een belangrijk moment in uw leven of gewoon omdat u het heel erg mooi vindt. Om u op weg te helpen is er een inspiratie-Tip 100 gemaakt. Kijk op www.belangrijksteboek.nl/inspiratie-tip100.  Staat uw belangrijkste boek niet in de lijst? Dan kunt u dit boek zelf toevoegen en erop stemmen. Maak iedere dag kans op een boekenbon.

The Bucket List openluchtfilm
Denkt u eraan? Op zaterdagavond 27 augustus wordt het weer gezellig in het Proosdijpark (bij de Gloriëtte). Vanaf 20.00 uur kunt u uw dekens klaarleggen, stoelen neerzetten en glaasjes inschenken. Om 20.30 uur begint de film. U bent allemaal van harte uitgenodigd namens de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Bij slecht weer gaat de film door in de aula van de bibliotheek aan de Proost de Beaufortstraat 45-A.

Activiteiten
Tot eind augustus : Boekenverkoop Finale tijdens openingsuren. Voor € 2,50 vult u een hele plastic tas met afgeschreven boeken en/of tijdschriften. Boeken € 0,50 per stuk, tijdschriften € 0,20 per stuk.

Donderdag 25 augustus : E-books inloopspreekuur van 14.00 tot 16.00 uur – Maak kennis met het e-bookplatform van de bibliotheek waarmee u op uw pc, laptop, e-reader of tablet e-books kunt lenen! Neem uw tablet of laptop en e-reader mee.

Zaterdag 27 augustus : Openluchtfilm ‘The Bucket List’. Gratis toegang voor iedereen, aanvang 20.30 uur. Proosdijpark (bij de Gloriëtte). Deze bios in het park wordt georganiseerd door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Neem zelf dekens of stoelen mee.

Vrijdag 9 september : Tablet café. Inlopen tussen 16.00 uur en 17.30 uur voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet mee!

Vrijdag 30 september : Hooggevoeligheid, een gave of een opgave ? een interactieve lezing over hoogsensitiviteit bij kinderen, aanvang 20.00 uur. Entree € 4,00, Voordeelmetjebiebpas € 2,50. Graag vooraf aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411 (tijdens openingsuren).

Openingstijden bibliotheek:
Maandag 14:00 – 17:30 uur
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur
Donderdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur
Vrijdag 14:00 – 19:30 uur
Zaterdag 10:00 – 13:00 uur
Zondag Gesloten
Proost de Beaufortstraat 45a, 6231 EB Meerssen. Tel.: 043-364 2411 Website: www.bibliotheekmeerssen.nl. E-mail: info@bibliotheekmeerssen.nl

Lees vorig bericht

Wens 76 jarige mevrouw Spronk in vervulling dankzij vrijwilligers van ontmoetingscentrum de Ketel

Lees volgend bericht

Nu live: De zomerse 50 op Meer FM