Gemeente wil winkelleegstand aanpakken

Veel gemeenten in Limburg, hebben te maken met leegstaande winkelpanden. Dit is ook het geval binnen gemeente Meerssen. Om ondersteuning te vinden bij het verbeteren van de leefbaarheid in de winkelkernen, is de gemeente op zoek naar een partner, die hierin een voortrekkersrol kan bieden. Het college laat via een brief aan de raad weten dat er contact is geweest met omliggende gemeentes zoals Heerlen en Sittard.

Aanbesteding nodig:
In Heerlen en Sittard krijgen beide gemeentes ondersteuning van Stichting Streetwise. De kosten blijken echter dusdanig hoog te zijn dat er een aanbesteding dient te komen. Hiervoor zijn door het College, Concreet, Stichting Streetwise en Camelot Europe benadert. Het College stelt, de raad voor om een krediet voor dit project uit de duurzaamheidsreserve, beschikbaar te stellen. Indien de raad akkoord gaat, kan naar verwachting medio oktober, de vergunning verleend worden, om de leegstand in de winkelkernen aan te pakken.

Lees vorig bericht

Charlemagnepreuvefestijn culinair genieten op de markt

Lees volgend bericht

Van Druenen aansprakelijk gesteld door curator