Van Druenen aansprakelijk gesteld door curator

Curator Roel Kerkckhoffs stelt Rene van Druenen aansprakelijk, aldus Wijlimburg in een publicatie van afgelopen woensdag.  Van Druenen wordt aansprakelijk gesteld voor het te hoog laten oplopen van schulden in het faillissement van het Viti wijnkenniscentrum. Het Viti wijnkenniscentrum van Rene van Druenen bood ondersteuning en advies aan wijngaarden en maakte zelf ook wijn.

Bedrijf eerder moeten staken
Rene van Druenen had het bedrijf eerder moeten staken, aldus Kerckhoffs. Hij verwijt Van Druenen onbehoorlijk bestuur te hebben gepleegd. De hoogte van de onbetaalde rekeningen van leveranciers is opgelopen tot 479.000 euro. 

Niet betalen rekeningen
De curator noemt het frappant dat het bedrijf in zijn vijf jarig bestaan altijd met verlies heeft gedraaid. Het eigen vermogen liep op tot minus een miljoen euro. Het verlies werd gefinancierd door het niet betalen van rekeningen en financiering vanuit een andere bv van Van Druenen.

Een oud-werknemer heeft de curator laten weten dat van Druenen is doorgestart en doet hier onderzoek naar.

Lees vorig bericht

Gemeente wil winkelleegstand aanpakken

Lees volgend bericht

Sjef Hutschemakers en vrienden in Museum Land van Valkenburg