Archeologisch onderzoek met moderne middelen

In het gebied waar de Romeinse villa in Meerssen ligt, is een nieuw archeologische onderzoek gestart. Met de meest moderne middelen is men de grondstructuur bij de Onderste Herkenberg in kaart aan het brengen. Er wordt gebruik van magnetische straling en GPS. De bedoeling is dat de gehele omvang van de Romeinse villa in kaart wordt gebracht. 

De eerste ontdekking van de Romeinse villa is van 1865 door pastoor en rijksarchivaris Johannus Habets. In 1980 is er een aanvullend onderzoek gedaan naar de juiste omvang en de perceelgrenzen van de villa. In 2000 zijn er proefsleuven gegraven om de structuur van de fundering en de muren van het hoofdgebouw van de villa te bekijken.

Lees vorig bericht

IVN Ulestraten organiseert een Natuurvaria avond

Lees volgend bericht

Wethouder Berry van Rijswijk brengt ijs naar kindervakantiewerk