Verhoogd gevaar op natuurbranden

De natuurgebieden worden droger. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer met extra materieel en personeel uit.
Er geldt op dit moment nog geen stookverbod, maar de brandweer laat weten extra voorzichtig te zijn. Als mensen een ontheffing op het stookverbod hebben voor snoeiafval, dan kunt u dat verbranden. Houd hierbij wel rekening met de voorwaarden die in de ontheffing staan. Houd blusmiddelen bij de hand, bijvoorbeeld een tuinslang of een brandblusser.

Een aantal tips die de brandweer meegeeft zijn: Rook niet in het natuur- en/of bosgebied. Let op waar u uw auto neerzet (een hete uitlaat kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld droog gras in brand vliegt). Gooi geen rommel weg. Stukjes glas etc. kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de droge natuur vlam vat.

Lees vorig bericht

Vrijdag 33 graden, zomerse 50 op jouw TV & Radio

Lees volgend bericht

Oostvariant snelfietsroute wankelt