SV Meerssen – EFC (Eersel) Beker  2 – 1

Tegen Eijsden benut Meerssen drie kwart van de kansen en komt uit op 0 – 10. Thuis tegen EFC wordt nog geen 10% van de kansen in een doelpunt omgezet. In een rommelig begin is de eerste mogelijkheid in de 3e minuut voor de bezoekers. 10 minuten later gaat Richard Hannon van eigen helft door op een diepe bal van Roy Andriën , omspeelt de doelman en scoort de 1 – 0. Een doelpunt van Lloyd Borgers wordt na 15 minuten wegens buitenspel afgekeurd. Missers in de Meerssense defensie leiden in de 17e minuut tot de gelijkmaker via Kwint Witteveen (1 – 1). Voor rust duikt Lloyd Borgers 2x en Dogan Golpek en Jordie van der Schoot elk nog 1x vrij voor doelman Jesse Theuws op. Zonder resultaat overigens. Wel komt Meerssen 5 minuten voor rust op voorsprong. Nadat Jordie op de doelman stuit, pikt Lloyd de bal op en haalt hard uit (2 – 1).

In de 50e minuut schiet Mischa Urlings centimeters naast de kruising. Voor de verandering komt een der aanvallers van EFC vrij voor doelman Lennart Quaden. Lennart redt ten koste van een hoekschop. Na een uur wedstrijd passeert Lloyd de doelman doch schiet in het zijnet. Dogan schiet in vrije positie voorlangs na 70 minuten. Ruud van Kempen valt 13 minuten voor tijd uit met een blessure. Op dat moment heeft Meerssen reeds 3 maal gewisseld en moet dus met 10 man verder. Hierdoor krijgt EFC uit een hoekschop nog een goede mogelijkheid. De bal wordt nipt over het doel gekopt. De laatste kans is voor Dogan. Alleen voor de doelman schiet hij naast. Meerssen was al geplaatst.

Verrassend is dat Eijsden als nummer 2 zich ook heeft geplaatst voor de volgende ronde die gespeeld wordt op 23 oktober. Eijsden won namelijk met 4 – 1 van BSV Limburgia Kamerland.

Lees vorig bericht

Motor gestolen in Meerssen-west

Lees volgend bericht

Inbraak in winkel zwembad de Parel