SMHO schenkt couveuses aan ziekenhuis in Bulgarije

SMHO uit Meerssen heeft deze zomer ziekenhuisapparatuur geschonken aan een ziekenhuis in Varna (Bulgarije). Dat ziekenhuis is gespecialiseerd in verloskundige zorg en gynecologie.

Het ziekenhuis kreeg drie couveuses, vier babyweegschalen en tien perfusors voor de neonatologische intensive care afdeling, twee bewakingsmonitors voor geopereerde patiënten voor de afdeling voor anesthesiologie en intensive medische behandeling, een machine voor röntgenfoto’s en andere hulpmiddelen.

De apparatuur werd ter beschikking gesteld door onder meer de Zuyderland-ziekenhuizen. SMHO regelde het vervoer.

“Wij zijn zeer dankbaar voor de geschonken medische apparatuur en hulpmiddelen. Ze zijn van goede kwaliteit en onze collega’s gebruiken ze graag”, zo zegt de directeur doctor Emil Kovachev van het Bulgaarse ziekenhuis.

“Wij zijn blij dat we deze apparatuur aan het ziekenhuis van Varna kunnen schenken. Wij werken al sinds jaren met hen samen”, aldus Fred Rings en Jef Ackermans van SMHO. “Onze stichting bestaat uit vrijwilligers, die in hun vrije tijd fondsen verzamelen voor bijvoorbeeld medische apparatuur. Voor deze mensen is het van groot belang de resultaten van hun werk te kunnen zien en zich te overtuigen om verder te gaan”.

Een deel van de apparatuur is nieuw. Een ander deel is gebruikt, gekeurd en van goede kwaliteit. De apparatuur kan zeker nog 5 tot 10 jaar ingezet worden.

Lees vorig bericht

Ford Fiesta gestolen aan de Burgemeester Wilmarstraat

Lees volgend bericht

Inbraak in werkbus bij zwembad Geulle