Grote verschillen in subsidies lokale omroepen

Elke lokale omroep krijgt een financiële bijdrage van de gemeente. Echter zijn er grote verschillen tussen deze bijdragen. Omgerekend per inwoner, variëren ze met een factor 12. Dat meldt Dagblad de Limburger. 

Zo krijgt de lokale omroep van Bergen €0,57 per huishouden en de omroep van Maastricht €5,56; in totaal respectievelijk €3.135,- en €378.391,-. 
Meer Vandaag krijgt €1,30 per huishouden oftewel een totale bijdrage van €11.037,-. Ondanks deze grote verschillen in bijdrage hebben omroepen dezelfde kosten. Een camera, microfoon of de uitzendkosten zijn evenduur in Maastricht en in Meerssen.

De penningmeester van Meer Vandaag, René Claasens laat weten: “Van 11.000 euro kunnen we niet draaien. Sowieso hebben we al 20.000 euro aan vaste lasten: Ziggo, glasvezel, de boekhouding en deze kosten zijn stijgende. Dan hebben we nog niet eens koffie voor de vrijwilligers”. Directeur Pieter Janssen van omroep Reindonk laat weten dat het lastig is om de rol van journalistieke waakhond te vervullen met zo’n klein budget.

Lees vorig bericht

Marathon door Meerssen

Lees volgend bericht

Zomerfestival in Rothem