Raadslid beschuldigt wethouder van manipulatie

Tijdens de Raadsadviesvergadering van donderdag heeft BRUG-M raadslid Gerrit van der Bijl wethouder Houben beschuldigd van manipulatie van het rapport rondom de plannen voor het centrum van Bunde dat in september 2014 is opgesteld. Al eerder uitte BRUG-M forse kritiek richting Houben over dit rapport maar nooit in dit soort bewoordingen onder de ogen van bijna honderd belangstellenden die gehoor hadden gegeven aan de oproep om massaal naar deze vergadering te komen. Onder hen waren veel personeelsleden van de Albert Heijn in Bunde.

BRO-rapport:
Het rapport dat bureau BRO heeft opgesteld in opdracht van de gemeente handelt over de mogelijkheden voor het vestigen van een fullservice supermarkt op het Agnesplein in Bunde. Van der Bijl beweert dat na een tussentijds gesprek met belanghebbenden het advies over de wenselijkheid van een dergelijke supermarkt is aangepast. “U heeft geduwd en getrokken aan dit rapport en gemanipuleerd” aldus van der Bijl.

Reactie wethouder:
Wethouder Houben laat in een reactie weten als mens diep geraakt te zijn door deze ernstige beschuldiging. Tijdens de raadsadviesvergadering staakte de wethouder het debat dat werd gevoerd waarna hij aan van der Bijl verzocht zijn woorden terug te nemen. Dit gebeurde niet zodat de wethouder de conclusie moest trekken in ieder geval voor van der Bijl niet meer betrouwbaar te zijn.

Lees vorig bericht

Geen asbestresten buiten brandgebied

Lees volgend bericht

Golfclub Meerssen houdt opendag