IVN Jeugdgroep Meerssen- Ulestraten gaat weer aan de slag in de Dellen

Op zaterdagmorgen 8 oktober 2016 gaan wij weer werken in  de Dellen. Respectvol leren omgaan met de natuur, het uitdunnen van de natuur, hutten bouwen van de twijgen en ook goed en veilig leren omgaan met gereedschap, dat is het motto van deze activiteit.

Door de leden van de IVN-Landschapsgroep Meerssen is ter plekke al het nodige voorwerk gedaan. Zij zullen de kinderen gaan uitleggen wat de bedoeling is. 

Daarna wordt gedemonstreerd, hoe je veilig met een zaag en een snoeischaar moet omgaan. De kinderen kunnen daarna beginnen met zagen, sjouwen en het vlechten en herstellen van de hutten. Onder het werk is er gelegenheid om kritische vragen te stellen; b.v. of dit snoeien eigenlijk wel mag en waarom wij dit doen? Wij leggen uit waarom dit uitdunnen een doel heeft, namelijk om het landschap open houden. Ook wordt er voor deze activiteit toestemming gevraagd aan Limburgs landschap, want wij werken hier in een Natuurgebied!

Buiten de vaste groepsbegeleiders van de IVN Jeugdgroep zijn er mensen aanwezig om deze activiteit goed te begeleiden, want veiligheid staat hoog in ons vaandel. Kinderen dit wordt weer een hartstikke leuke, avontuurlijke buitenactiviteit die je niet mag missen! Zorg wel dat je oude kleding en stevige schoenen of laarzen aan hebt.

Wij rekenen op een grote opkomst!

Ben je nog geen lid maar heb je wel interesse in de Natuur, dan is dit een unieke gelegenheid om kennis te maken met de IVN Jeugdgroep. Deze aantrekkelijke en leerzame  buitenactiviteit op zaterdagmorgen 8 oktober 2016 begint om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal Gemeentebroek 6  6231 RV Meerssen. Om 12.00 zijn wij weer op de parkeerplaats bij de Nachtegaal, waar de kinderen door hun ouders kunnen worden afgehaald. 

Tot zaterdag 8 oktober!

Info: Jeanne Lam 043-3649012  thijslam@hetnet.nl  Marie-Jose Steyns  045-4041639  josesteijns@ziggo.nl

Lees vorig bericht

VV Bunde wint op eigen veld van Willem 1 2-0

Lees volgend bericht

Internationale ouderen dag gevierd