Gulikers: “wethouder Houben heeft raad onjuist geinformeerd”

Voormalig wethouder en huidig fractievoorzitter Gulikers komt naar aanleiding van uitspraken van partijgenoot Gerrit van der Bijl met een verklaring over de kwestie van een tweede supermarkt in Bunde.
Tijdens de raadsadviesvergadering van 22 september liet van der Bijl zich kritisch uit over het tweede rapport ten aanzien van de vernieuwing van het centrum van Bunde. Hij beweerde dat er manipulatie had plaastgevonden van het eerste rapport en dat Gulikers dat kon beamen. Gulikers was niet aanwezig tijdens deze vergadering en komt nu met een schriftelijke verklaring.

Verklaring:
In deze verklaring beweert Gulikers dat buiten zijn weten om toentertijd door wethouder Houben gesprekken zijn gevoerd met onder andere een vertegenwoordiger van Jan Linders. Toen Gulikers dit via een ambtenaar moest vernemen en Houben hierop aansprak, zou deze gezegd hebben dat de conclusies niet zouden afwijken van die van het eerste rapport.
Achteraf bleek dat de conclusie toch anders was en de komst van Jan Linders wel gewenst was. Het laatste rapport is gebruikt om de raad te informeren.

Wethouder:
Wethouder Houben laat weten kennis te hebben genomen van de verklaring maar deze eerst zorgvuldig te willen bestuderen gelet op de aard van de aantijging alvorens te komen met commentaar.

Lees vorig bericht

Informatieavond over Kindcentrum

Lees volgend bericht

Centrumplan Bunde: voorstanders laten van zich horen