Verdiende winst Dunatos Heren I

Dunatos Heren 1 vertrokken van Meerssen naar Brabant en moesten het opnemen tegen ECBG uit Geldrop.

Verslag:
De eerste score is voor de uitploeg met een scherpe driepunter. Dat belooft niet veel goeds voor het verloop van de wedstrijd maar de heren in het groen laten zich niet intimideren en scoren al gauw de aansluitende score. Het puntenverloop gaat vervolgens gelijk op en na het eerste kwart staat een kleine voorsprong van 15-17 op het scorebord voor Geldrop. Het begin van het 2e kwart laat een gelijk patroon zien en beide ploegen scoren om en om. Dit houdt zo aan tot de 5e minuut, maar dan weet Dunatos verrassend een klein gaatje te slaan. De teams gaan uiteindelijk rusten met een ruststand van 31 tegen 23; een kleine maar toch comfortabele voorsprong.

Normaliter is het 3e kwart altijd het meest moeizame kwart voor Dunatos maar deze keer weten zij niet van ophouden. Er wordt redelijk snel gespeeld en het schot valt lekker aan de kant van de groenen. Daarnaast is Koen sterk in de rebound en in de aanval sprokkelt hij lekker wat puntjes mee. Na het derde kwart staat dan ook een ruime voorsprong voor Dunatos op het scorebord met 52-38. De winst lijkt ‘in the pocket’ maar bij het begin van het 4e kwart zijn de mannen in het groen even niet met hun hoofd bij de wedstrijd. Geldrop profiteert hiervan en maakt een run van 6 punten. De mannen uit Geldrop geloven er weer in maar een time-out van Dunatos waarbij orde op zaken wordt gesteld, maakt aan die illusie snel een einde. Dunatos pakt de (scorende) draad weer op en scoort maar liefst 8 punten op rij. Geldrop weet dat het verslagen is en de wedstrijd wordt afgesloten met een mooie, verdiende overwinning voor Dunatos: 74-57.

Lees vorig bericht

Jan Gulikers stopt als fractievoorzitter BRUG-M

Lees volgend bericht

Nieuwe dienstregeling Arriva bekend