Nieuwe dienstregeling Arriva bekend

Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van kracht. Arriva, de komende 15 jaar verantwoordelijk voor het bus- en treinvervoer in Limburg, zet vooral in op méér en snellere verbindingen tussen de drukke bestemmingen.

Niet alles hetzelfde en kleinere bussen:
“Niet alles blijft hetzelfde”, zegt Patrick van der Broeck, Openbaar Vervoergedeputeerde van Limburg. “Op sommige plekken worden vaste lijndiensten vervangen. Maar dat wil niet zeggen dat Arriva in de kleine dorpen minder diensten levert. Zo gaan ze het anders doen. Met kleine busjes passagiers naar de grotere knooppunten van trein en bus brengen bijvoorbeeld. ’s Avonds en in de weekends kunnen mensen vervoer bestellen, tegen de gebruikelijke tarieven. De Provincie Limburg wil af van lege bussen. Die kosten geld en zijn onnodig vervuilend.

Regio Maastricht/Heuvelland:
In Maastricht en het Heuvelland vervullen de treinstations een centrale rol in het openbaar vervoer. Nieuw in de Arriva-dienstregeling is dat alle stoptreinen vanuit het noorden en oosten doorrijden naar Maastricht Randwyck. De stadsdienst Maastricht biedt een doorgaande lijn tussen Valkenburg en het Vrijthof. Alle stadsdiensten worden strakker georganiseerd. Naar de wijk Daalhof bijvoorbeeld rijdt elke 7,5 minuut een bus in de drukke uren. De meeste wijken behouden hun directe verbindingen met het ziekenhuis.

Voor een uitgebreid overzicht klik hier

Lees vorig bericht

Verlies MIC Heren Sr.1 in Tegelen

Lees volgend bericht

IVN Meerssen schenkt kruiwagen aan Kindervallei