Gemeenteraad beslist vanavond over bestemmingsplan Bunde

De gemeenteraad neemt donderdagavond, in de raadsvergadering, een besluit over het bestemmingsplan Pletsstraat-Sint Agnesplein Bunde. In dit plan is er sprake van een nieuwe supermarkt, gezondheidscentrum, extra parkeerplaatsen en nieuw te bouwen appartementen.

Ophef om komst Jan Linders:
Vooral de nieuwe supermarkt zorgt voor nogal wat ophef in Bunde. In het eerste rapport, dat opgesteld is om te kijken hoeveel vierkante meter er nog vrij is voor een supermarkt, was er geen ruimte voor een Jan Linders, maar wel voor een discounter zoals Aldi. In het tweede rapport, dat drie maanden later is uitgewerkt, was er wel plek voor een Jan Linders. Tijdens de raadsadviesvergadering van 22 september, die door inwoners van Bunde druk bezocht werd, liet van der Bijl zich kritisch uit over het tweede rapport. Hij beweerde dat er manipulatie had plaatsgevonden. Gulikers geeft aan dat buiten zijn weten om toentertijd door wethouder Houben gesprekken zijn gevoerd met onder andere een vertegenwoordiger van Jan Linders.

Voor en tegenstanders:
In een eerder stadium leken er alleen maar tegenstanders voor het plan zijn. Vorige week lieten voor de eerste keer ook voorstanders van zich horen. Zij zien geen verschillen tussen een Jan Linders of een Aldi. Beide verkopen dezelfde producten.  Voorstanders stellen dat een Jan Linders er voor kan zorgen dat er meer winkelend publiek naar Bunde komt, waar ondernemers van kunnen profiteren. Tegenstanders, voor de komst van Jan Linders, laten weten, wel voorstander te zijn van de overige plannen in het bestemmingsplan.

Lees vorig bericht

Inbraak bij Brasserie Friends in Bunde

Lees volgend bericht

Bestemmingsplan Bunde aangenomen