Yad Vashem Elisabeth de Grebber krijgt ereplaats in Synagoge

Zondag heeft burgemeester Clermonts-Aretz in de Synagoge in Meerssen de Yad Vashem van Elisabeth de Grebber in ontvangst mogen nemen. Het ereteken is postuum uitgereikt aan Elisabeth de Grebber die in Bunde woonde. Mama de Grebber, zoals de joodse meisjes haar noemde, overleed in 1966. De Yad Vashem heeft een blijvende ereplaats gekregen in de Synagoge.

Elisabeth de Grebber wist tijdens de Tweede Wereldoorlog drie Joodse meisjes uit handen van de nazi’s te houden. Zij werd hiervoor in april postuum geëerd met de Yad Vashem. Zij kreeg de hoogste joodse onderscheiding voor het redden van de drie joodse meisjes. Een van de meisjes Nina Kaplan nam de onderscheiding in ontvangst. Zij schenkt de Yad Vashem van Elisabeth de Grebber aan de gemeente Meerssen.

Lees vorig bericht

Kittens gevonden in kartonnen doos

Lees volgend bericht

Kerkkoor St. Martinus vierde jubileum