RVU wint ook wedstrijd tegen Hoensbroek niet

RVU heeft wederom een thuiswedstrijs niet weten te winnen. Zondag gingen de mannen met 1-2 onderuit tegen FC Hoensbroek 1-2. RVU staat met één punt helemaal onderaan.

wedstrijdverslag:
De thuisclub trad de onbetwiste koploper frank en vrij tegemoet en daar hadden de blauw-witten veel moeite mee. Na een goede rush over de linkerflank van Youp Poper bediende hij broerlief Youri bij de tweede paal, die koelbloedig de 1-0 binnen tikte. Hoensbroek trachtte de bakens te verzetten maar RVU had controle over de wedstrijd. Behoudens 2 a 3 doelworstelingen voor het RVU-doel konden de gasten aanvallend geen potten breken. In de eerste fase van de tweede helft had RVU twee uitstekende mogelijkheden op de 2-0. In de 47e minuut kreeg Youri bij de 2e paal niet goed zijn voet tegen de bal terwijl omstreeks het uur Sydney Sour oog-in-oog met de goalie laatstgenoemde op zijn weg vond. Omstreeks de 70e minuut kwam de koploper op gelijke hoogte. Een onnodige overtreding en toegekende vrije trap leidde de 1-1 in. Bij de 2e paal kon één der voorwaartsen de bal ongedekt binnen schieten. RVU leek een moeilijke slotfase in te gaan maar rechtte knap haar rug en had voor de zoveelste maal deze competitie pech toen de bal na een machtig schot van Mick Reneerkens de Hoensbroekse lat teisterde. De slotfase werd RVU weer fataal. Omstreeks de 85e minuut van de officiële speeltijd raakte Yves Roumans geblesseerd en moest het veld verlaten. De scheidsrechter liet op dat moment het inbrengen van Dwayne Dolmans niet toe. De scheidsrechter gaf vervolgens voordeel bij een Rothemse overtreding aan Hoensbroek waarna de bezoekers alerter anticipeerden op de spelsituatie. Vanaf 25 meter werd de bal onhoudbaar in de kruising van het RVU-doel geschoten waardoor RVU weer op zeer ongelukkige wijze met lege handen achter bleef.

Lees vorig bericht

VV Bunde wint met 3-0 van SV Hulsberg

Lees volgend bericht

Thema-avond over de toekomst van Meerssen