Petitie om behoud openbaar vervoer Geulle

Jos Tilmans, organisator van de petitie-om-behoud-openbaar-vervoer-Geulle, heeft tijdens de weekmarkt donderdag 20 oktober aan wethouder Houben een petitie aangeboden.

Behoud van het openbaar vervoer:
Deze petitie is opgesteld voor het behoud van het openbaar vervoer in Geulle vanaf 11 december 2016. Vanaf die datum gaat Arriva het vervoer in o.a. Geulle regelen en niet meer Veolia. De nieuwe dienstregeling heeft nadelige consequenties voor Geulle en ook een gedeelte van Bunde.

Verantwoordelijk wethouder Houben:
Wethouder Houben laat weten dat hij binnen de mogelijkheden van de gemeente gaat aandringen bij de Provincie Limburg en Arriva voor een passende oplossing voor dit knelpunt. verder laat de wethouder weten “Meerssen staat hierbij niet alleen. Ook andere gemeenten met kleine kernen hebben vergelijkbare problemen. We trekken dan ook samen hierin op. Arriva heeft reeds toegezegd, in samenspraak met “kleine kernen gemeenten” te zoeken naar oplossingen”.

Uitleg van provincie Limburg en Arriva:
Maandag 24 oktober 2016 om 19.00 uur komt de provincie Limburg en vervoerder Arriva de plannen voor Geulle toelichten in de Harmoniezaal van Geulle, Hulserstraat 77, Geulle. Tijdens deze avond gaat de petitie ook overhandigd worden aan de provincie en Arriva.

Foto: Burgemeester Clermonts

Lees vorig bericht

Thema-avond over de toekomst van Meerssen

Lees volgend bericht

Bakworkshop en herfstpicknick in Waterval