Bakworkshop en herfstpicknick in Waterval

Om het oude ambacht van vlaaien bakken door te geven aan de jongere generatie, heeft een aantal dames van buurtvereniging Waterval op zaterdag een korte bakworkshop gevolgd bij Annie Willems.  Annie wist de deelnemers de kneepjes van het goed vlaaien bakken bij te brengen. De ene na de andere Limburgse vlaai kwam uit de oven. Divers fruit, wat op de vlaaien gebruikt is, kwam uit de boomgaard van Gieljam Dejong.

Hefstpicknick
Het resultaat van de workshop, zes ouderwetse vlaaien, werden op zondag gepresenteerd tijdens de allereerste herfstpicknick bij de boomgaard van Jos en Marleen Steinbusch. De picknick vond plaats in de mist en onder koude weersomstandigheden. Om het warm van binnen te krijgen werd naast de vlaaien, pompoensoep, bereid met pompoen uit de eigen groentetuin van Jo en Marjo van Es, geserveerd. Het was de eerste workshop en herfstpicknick en de buurtvereniging wil dit het volgend jaar weer doen.

Lees vorig bericht

Petitie om behoud openbaar vervoer Geulle

Lees volgend bericht

CV De Havermennekes Bung opent carnavalsseizoen