Eerste overwinning RVU

RVU had zondag het geluk aan haar zijde. Zij wisten in Heerlen met een 0-2 eindstand, de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen.

Gelijk opgaande strijd:
In een vrijwel gelijk opgaande eerste helft waren er van beide kanten weinig doelpogingen te bespeuren. Omstreeks de 55e minuut legde scheidsrechter Ploegstra na een duidelijk handsgeval binnen het Heerlens strafschopgebied, de bal op de stip. Muran Mortiaux bleef ijzig kalm en schoot RVU naar een 0-1 voorsprong. Even later kon één van de Heerlen spelers , na een grove charge, met rood vertrekken.

Moeilijke slotfase:
Tegen 10 Heerlense spelers had RVU een moeilijke slotfase. De ploeg uit Rorhem had te weinig rust in haar spel om de geboden ruimtes goed uit te spelen. Heerlen toonde ook weinig creativiteit en pompte de bal alleen maar in het Rothems strafschopgebied. Zeven minuten voor het einde maakte Youri Poper een einde aan alle onzekerheid. Hij ontweek sluw de Heerlense buitenspelval en tikte beheerst de 0-2 binnen.

Lees vorig bericht

Wandelend en fietsend door de A2 tunnel

Lees volgend bericht

Marathon Meerssen vanaf komend jaar in oktober