Toetsing parate kennis Reanimeren en bedienen van de AED

Tijdens de herhalingsles EHBOvereniging Meerssen-Bunde op maandag 14 november is er om 20.00 uur, een van de verplichte herhalingslessen, voor de leden met de aantekening Reanimatie/bediener AED op hun diploma.

De Stip
Deze herhalingsles zal zoals gebruikelijk plaatsvinden in het gemeenschapshuis ‘de Stip’. Uiteraard zijn ook de leden (zonder aantekening) van harte welkom, zodat zij kunnen zien wat dit allemaal inhoud. Voor de verlenging van hun diploma, zullen zij de Reanimatie en bediening AED alsnog er bij dienen te leren. De herhalingsles reanimatie wordt gegeven volgens de laatste richtlijnen van de European Resuscitation (ERC) en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Leerdoelen
Een slachtoffer met een ademhalingsstilstand herkennen. Vervolgens om binnen 30 seconden na aankomst deskundige hulp in te roepen en te starten met reanimatie van een volwassen slachtoffer met circulatiestilstand. Verder zal er aandacht worden besteed aan bijzondere situaties, welke zich kunnen voordoen, onder andere Reanimatie en gebruik AED bij kinderen, een natte omgeving, behaarde borstkas, een metalen ondergrond of het dragen van piercings.

Bestuur en docent rekenen op een goede opkomst, komende maandagavond.

Lees vorig bericht

Dag van de Mantelzorg gevierd

Lees volgend bericht

Burgemeester aan het ontbijt met basisschoolleerlingen