BRUG-M pleit voor vaste pendeldienst in Geulle

Naar aanleiding van de invoering van de nieuwe busdienstregeling van Arriva stelt fractie BRUG-M voor, om in plaats van de voorgestelde shuttlebussen, een vaste pendeldienst in te stellen, die van het station in Beek tot aan het station in Meerssen rijdt. Zij volgen hierin de wensen, geuit door petitie initiatiefnemer Jos Tilmans en bezoekers van de informatiebijeenkomst op maandag 24 oktober in Geulle. Tijdens deze bijeenkomst waren de provincie, Arriva en de gemeente Meerssen aanwezig.

Reizigers getroffen door nieuwe dienstregeling
In de bijeenkomst werden zorgen uitgesproken over het gebruik van de shuttlebussen, waarbij eerst gebeld moet worden voor het krijgen van een bus. Ouderen, studenten, mensen op weg naar hun werk en andere reizigers worden getroffen door de nieuwe dienstregeling van Arriva.

Reisduur van een half uur
BRUG-M pleit voor een vaste pendeldienst die gaat rijden vanaf het station Beek-Elsloo, via Geulle-boven met een halte bij Huize Ave Maria, naar Geulle-beneden, vervolgens Bunde station aandoet, stopt nabij het St. Agnesplein en doorrijdt naar het station in Meerssen. Volgens BRUG-M duurt deze rit een half uur en kan de pendeldienst in een uur heen en weer rijden. Er moet wel gezorgd worden voor slimme aansluitingstijden.

Een jaar proberen en evalueren
De fractie BRUG-M vindt dat de pendeldienst een faire kans moet krijgen met een uitgekiende dienstregeling. Zij stellen voor: een jaar uitproberen en daarna evalueren. De huidige busdiensten hebben weinig gebruikers en dat ligt volgens de partij aan de beroerde dienstregeling zoals die er nu is. BRUG-M doet middels een brief een klemmend beroep op het provinciebestuur, Arriva en het gemeentebestuur van Meerssen om de inwoners van Geulle niet in de kou laten staan en rekening te houden met de belangen van de Geullenaren. De gemeente Meerssen wist al in 2013 dat er buslijnen geschrapt gingen worden en heeft niets ondernomen richting de inwoners van Geulle of het buurtnetwerk, aldus BRUG-M.

Lees vorig bericht

Verdrievoudiging van vliegveld

Lees volgend bericht

Fanfare St. Martinus huldigt jubilarissen