Protesten tegen verlengde baan Maastricht Aachen Airport

Milieudefensie Meerssen gaat met diverse andere actiegroepen naar Brussel om te vragen of de provincie Limburg staatssteun verstrekt aan Maastricht Aachen Airport. Deze vraag leggen zij neer bij de Europese Commissie. De diverse actiegroepen gaan voor het einde van dit jaar naar Brussel om middels een protestactie hun standpunten kenbaar te maken. 

Baan verlengt met 250 meter
Milieudefensie Meerssen verwacht door de uitbreiding van de landingsbaan met 250 meter dat er in de toekomst zwaardere vliegtuigen van de baan gebruik gaan maken. De verwachting van de provincie is, dat het vliegveld door die verlenging zo aantrekkelijk wordt, dat de hoeveelheid  vervoer zal verdrievoudigen. De baan zelf wordt niet verlengd, alleen gaat hij nu in zijn geheel gebruikt worden.

Kindcentrum
Milleudefensie stelt dat meer zwaardere en lager vliegende vliegtuigen invloed hebben voor de mensen die onder de vliegroute wonen. Tevens maken zij zich zorgen over de negatieve gevolgen voor de kinderen van het nieuwe kindcentrum in Meerssen-West. Zij vragen zich af of de gemeenteraad en college aan de leiband lopen van gedeputeerde Beurskens of dat zij kiezen voor het belang van de inwoners van Meerssen en in het bijzonder voor de kinderen in het kindcentrum dat onder de baan komt te liggen.

Welzijn tegenover veilige leefomgeving
Millieudefensie Meerssen vraagt zich ook af of het niet vanzelfsprekend is dat welzijn, gezondheid en een goede veilige leefomgeving voor de inwoners van Meerssen en voor de kinderen in het toekomstige kindcentrum, belangrijker is dan het leven van een onrendabel vliegveld met voortdurende overheidssteun te verlengen door uitbreiding van het vliegveld.

Provincie
Het provinciebestuur laat weten dat zij hebben gekozen om de financiele middelen in te zetten voor diensten, die niet economisch zijn, maar het algemeen belang dienen.

Lees vorig bericht

Slagwerkgroepen op weg naar concours

Lees volgend bericht

Drie prinsen uitgeroepen in de gemeente Meerssen