Baan luchthaven mag helemaal gebruikt worden

Het kabinet heeft besloten dat de baan op Maastricht Aachen Airport in zijn geheel gebruik mag worden. Door deze toestemming kunnen zwaardere vliegtuigen gebruik maken van de start en landingsbaan. 

Vergunning wordt aangepast
Staatssecretaris Sharon Dijksma wil hiervoor de vergunning aanpassen. Nu maken alle vliegtuigen gebruik van de baan met een lengte van 2500 meter en door de aangepaste vergunning wordt dit 2750 meter waardoor de zwaardere vliegtuigen er gebruik van kunnen maken.  Het baangebruik van het overige vliegverkeer blijft ongewijzigd en de openingstijden van de luchthaven worden met dit besluit niet veranderd. Het aantal vliegbewegingen dient teruggebracht te worden van 51.000 mogelijke vluchten naar 25.500. Dit gebeurt om de overlast die omwonenden zouden kunnen ervaren niet te vergroten. 

Meer overlast
Milieudefensie Meerssen en andere groeperingen hebben in het voortraject aangegeven het niet eens te zijn met de uitbreiding van het aantal meters en denken dat er meer overlast ontstaat voor de omliggende bewoners.
 

Lees vorig bericht

Straatroof in Rothem

Lees volgend bericht

Buurtzorghuis Bronnenbos geopend