Buurtzorghuis Bronnenbos geopend

Het voormalige zusterklooster aan de Hussenbergstraat in Geulle is omgebouwd tot een hospice. Het Buurtzorghuis is zo ingericht dat mensen in alle rust de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Burgemeester Clermontz-Arets verrichtte afgelopen zaterdag de opening. 

Tijdelijk verblijven
Het Buurtzorghuis Bronnenbos heeft naast de functie van hospice de mogelijkheid om  mensen tijdelijk te laten verblijven, wanneer er door ziekte meer zorg nodig is dan thuis geboden kan worden. Dit kan zijn na een intensieve ziekenhuisopname. Het Buurtzorghuis is een initiatief van een aantal enthousiaste verpleegkundigen van Buurtzorg Nederland.

Acht gastenkamers 
Het Buurtzorghuis beschikt over 8 gastenkamers, waarvan twee tweepersoonskamers. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer en een grote tuin aan de achterzijde van het pand. De zorg wordt verleend door gediplomeerde verpleegkundigen en vrijwilligers.

Lees vorig bericht

Baan luchthaven mag helemaal gebruikt worden

Lees volgend bericht

Gemeente Meerssen wil vluchtelingen elders plaatsen