Mogelijk gegevens inwoners gemeente Meerssen op gestolen laptop

BsGW heeft bekend gemaakt, dat van een medewerker, van een extern berdrijf dat in opdracht voor deze organisatie werkte, vorige week woensdag zijn laptop is gestolen. Het kan zijn dat mogelijk gegevens van inwoners en bedrijven van enkele bij BsGW aangesloten gemeenten, waaronder de gemeente Meerssen, op deze laptop hebben gestaan.

Aangifte gedaan
BsGW heeft aangifte gedaan bij de politie en de diefstal gemeld bij de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten. Aanvullend onderzoek heeft geen uitsluitsel gegeven over welke informatie er op de laptop stond. Van de gegevens op de laptop is er geen backup gemaakt. BsGW heeft tevens aangifte gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een datalek zoals bedoeld in de Wet bescherming Persoonsgegevens. 

Misbruik maken van gegevens
Omdat er met de laptop werkzaamheden, in het kader van de WOZ, zijn uitgevoerd, is het mogelijk dat deze de volgende gegevens bevat: burgerservicenummer, achternaam en initialen, adres, geboortedatum, KVK en RSIN-nummer. Een kwaadwillende zou misbruik kunnen maken van deze gegevens, echter zou het risico hierop klein zijn, aldus BsGW. Het is ook niet zeker of deze gegevens daadwerkelijk op de laptop hebben gestaan. De gemeente Meerssen geeft aanvullende informatie op hun eigen website.

Lees vorig bericht

VV Bunde besluit om niet meer te voetballen op kunstgras

Lees volgend bericht

Verdachten straatroof Rothem opgepakt