Gemeenten riskeren hoge rekening van provincie Limburg

De provincie Limburg onderneemt maatregelen bij gemeenten die de aan hen toegewezen statushouders niet op tijd huisvesten. Dat is te lezen op de website van 1Limburg.

Kosten voor de gemeenten
Gedeputeerde Daan Prevoo heeft laten weten dat gemeenten nog tot uiterlijk 1 februari 2017 de gelegenheid krijgen om de statushouders te huisvestigen. De gemeente Meerssen liet vorige week al weten de deadline voor het einde van het jaar niet te halen. Indien hier vóór februari geen gehoor aan wordt gegeven, dan gaat de provincie zelf een woonruimte toewijzen. Sinds 2016 zijn gemeenten in Limburg wettelijk verplicht om statushouders te voorzien van een woonruimte. De kosten van 2000 euro per statushouder worden verhaald op de gemeenten.  

Deadline één maand uitgesteld
Prevoo geeft de Limburgse gemeenten nog 1 maand extra tijd om aan deze maatregelen te voldoen. Eerder lag de deadline op 1 januari 2017. In totaal moeten nog 660 vluchtelingen met een verblijfsvergunning een woonruimte krijgen, hiervan moeten er nog 27 door de gemeente Meerssen geplaatst worden. De politicus is optimistisch, maar sluit niet uit dat er na 1 februari nog statushouders op de 2016-lijst blijven staan.   

Beter dan azc
Prevoo is van mening dat deze mensen recht hebben op een woning. “Alles is beter dan een azc.” Tevens geeft hij aan dat er voldoende alternatieven zijn zoals tijdelijke huizen en tenten.

Lees vorig bericht

Meerssense fruitboeren dupe van diefstal tractors

Lees volgend bericht

Kerstwensboom op de markt in Geulle