Afsluiting Limmelderweg uitgesteld

De voorgenomen afsluiting van de spoorwegovergang Limmerderweg is uitgesteld tot maart 2017. In de gemeenteraadsvergadering van Meerssen had PGM een motie ingediend waarin zij vragen de Limmelderweg niet op 21 december af te sluiten. De motie is unaniem aangenomen. 

Opdracht aan de gemeente Maastricht
PGM droeg het college op om de gemeente Maastricht en ProRail te vragen om niet tot afsluiting over te gaan en de verkeersontwikkeling op de Meerssenerweg in de gaten te houden. Tevens werd er gevraagd in de toekomst het doseerverkeerslicht op de Meerssenerweg weg te halen als de verkeersituatie dat toelaat. De vraag is of dit gaat gebeuren omdat op het punt waar het verkeerslicht staat een crematorium komt, aldus Gerrit van der Bijl fractievoorzitter BRUG-M.

Contact met CDA Maastricht
Er ontstond wat verwarring in de raad. BRUG-M was van mening dat de coalitie al meer wist dan de oppositie over het wel of niet afsluiten van de Limmelderweg. Bjorn Molling van PGM gaf echter aan dat het CDA Maastricht met hem contact had opgenomen over de Limmelderweg en dat dit contact de aanleiding was om de motie in te dienen.

Afsluiting spoorwegovergang
Door de gemeente Maastricht en ProRail werd afgelopen vrijdag aangekondigd de afsluiting pas in maart 2017 te laten gebeuren. Vanuit de omliggende wijken waren veel protesten gekomen om de sluiting op 21 december te laten ingaan.

Lees vorig bericht

Haverbode aan de man gebracht

Lees volgend bericht

Pro Ecclesia voor Kerkmeester John Zeegers