Presentatie boek Melchior van der Meij

In Geulle is het boek over de in Geulle geboren architect Melchior van de Meij overhandigd aan de huidige bewoonster van het huis waar Melchior van der Meij gewoond heeft.

Amsterdamse school
In het boek is beschreven hoe van der Meij als pionier van de Amsterdamse school architect door het leven gaat en hij als reiziger door de wereld trekt. Door zijn architectonisch pionierswerk kreeg van der Meij de Prix de Rome. Tijdens de presentatie werd een reiskoffer en een fotocamera getoond die van der Meij bij zich had tijdens zijn wereldreis. Het boek is geschreven door Michel Kruidenier en Paul Smeets. Van der Meij maakte de reizen tussen 1907 en 1910.

Lees vorig bericht

Gemeenteraad niet naar overleg provincie

Lees volgend bericht

Afsluiting Limmelderweg uitgesteld