Bunde JO13-1 kampioen!

VV Bunde JO13-1 is kampioen geworden in de tweede klasse 502. 

Wedstrijdverslag
Er waren drie ploegen die nog aanspraak konden maken op de titel: Bunde JO13-1, Haslou JO13-3 en Hulsberg JO13-1. De twee eerstgenoemde teams namen het, vanwege de kunstgras perikelen, op het veld van IBC in Itteren tegen elkaar op en de ploeg die na 60 minuten als winnaar van het veld zou stappen, was kampioen. Bij een gelijkspel zou Hulsberg de lachende derde zijn.

Bunde deelt de lakens uit
Nadat coach Giovanni de jongens op scherp had gezet, floot scheidsrechter Eric de wedstrijd even na 18.30 uur op gang. Het zou een pot worden waarbij Bunde met een hartverwarmende inzet en goed voetbal het publiek even liet vergeten dat de temperatuur zo ongeveer rond het vriespunt lag. Vanaf de aftrap zaten de groen/witten er fel op en na amper een minuut spelen moest de keeper van Haslou al een schot van Sem M onschadelijk maken. Bunde bleef de lakens uitdelen en de 1-0 voorsprong na twaalf minuten was gezien het spelbeeld zowel logisch als verdiend. Luka kreeg een afgeslagen bal voor zijn voeten en had al lang gezien waar de bal moest komen. Hij schoot hem dan ook beheerst in de lange hoek: 1-0.

Hulp uit onverwachte hoek
Haslou wilde wel voetballen, maar kreeg simpelweg de kans niet van een fel, hard werkend en goed spelend Bunde. Er volgden nog een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen. Het doel van Haslou werd flink onder vuur genomen maar helaas zonder resultaat. Juist op het moment dat heel Bunde zich al had neergelegd bij een 1-0 ruststand kreeg het hulp uit onverwachte hoek. Eén van de dames van Haslou raakte de bal bij het uitverdedigen helemaal verkeerd en passeerde de eigen doelman: 2-0. Sneu voor de zwart witten, maar voor Bunde natuurlijk een belangrijk doelpunt. De 2-0 ruststand was echter een juiste afspiegeling van wat er op het veld te zien was.

Bunde op rozen
De tweede helft kon niet beter beginnen. Al na drie minuten spelen was er een mooie dieptepass van Sem C op de andere Sem. Laatstgenoemde kreeg alle vrijheid om op de achterlijn te kijken wie er het beste voorstond. De keuze viel op Luka die vanaf de rand van het zestien meter gebied met een mooie en bekeken schuiver de 3-0 op het scorebord zette. Bunde zat op rozen! En het bleef gaan voor een nog beter resultaat. De mannen vochten stuk voor stuk voor wat ze waard waren en deden er alles aan om ook nog een vierde doelpunt te maken. Het was echter niet Bunde dat scoorde, maar Haslou. Vier minuten voor tijd werd het 3-1 en daar bleef het bij.

Feest
Na het laatste fluitsignaal was het natuurlijk feest op het veld. De (kinder)champagne vloeide rijkelijk en de vreugdekreten moeten tot in Bunde hoorbaar zijn geweest. Na afloop werd er koers gezet richting de kantine in Bunde en ook daar werd nog even feest gevierd en nagenoten van een mooie wedstrijd (en idem dito najaarsreeks).  Sem, Sem, Remo, Luka, Youri, Falco, Chris, Thijs, Juneau, Guy, Juul, Finn, Max en Lars: allemaal van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap! Jullie hebben een fantastische eerste seizoenshelft gespeeld en zijn een meer dan terechte kampioen! 
 

Lees vorig bericht

Maaike Head Limburgse sportvrouw van het jaar

Lees volgend bericht

Maaike Head en Ilse Paulis sportploeg van het jaar