Veel belangstelling bijeenkomst buurtbusvrijwilligers

In de Auw Kerk in Bunde werd een bijeenkomst gehouden waarin uitleg gegeven is over de buurtbusroute in Geulle en de benodigde vrijwilligers die de buurtbussen van Arriva gaan rijden. 

Rechtspositie en werkwijze
Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de rechtsvorm waarin de chauffeurs hun werk doen. Wordt het een stichting of vereniging. Tevens is het de bedoeling de bussen te laten rijden van station Beek naar station Meerssen. Arriva zorgt voor de chauffeursopleiding, scholing OV chipkaart en laat de medische keuring uitvoeren. De chauffeurs hebben rijbewijs B nodig. Er zijn vijftien tot twintig vrijwilligers nodig om het project te laten slagen. 

Vurig betoog
Jos Tilmans en Anja Thijssen hielden een vurig betoog waarin zij het belang van de buurtbus onderstreepten en de aanwezige opriepen zich in te schrijven als vrijwilligers. Op vrijdag vinden de eerste gesprekken plaats met de aankomende chauffeurs die te kennen hebben gegeven te willen deelnemen aan het buurtbusproject. Iedere chauffeur zal 3 a 4 uur per week bezig zijn met het buurtbuswerk.

Lees vorig bericht

Tini Ruijs naast trainer Meerssen assistent bij Fortuna Sittard

Lees volgend bericht

Winterfair uitbuiken na Kerst in de buitenlucht