Sponsorkinderen Meerssen zonder onderdak

De Filipijnen zijn zondag 25 december getroffen door super-tyfoon Nina. Het was de sterkste tyfoon in tien jaar tijd, met windstoten tot 255 km/uur. Het oog van de tyfoon is over de provincie Camarines Sur getrokken en daarmee ook over  Caroyroyan, het dorp waar de sponsorkinderen van Stichting Philipa wonen. 

Huisjes dertien kinderen weggevaagd
Het dorp met 7000 inwoners is zeer zwaar getroffen. Sommige delen van het dorp zijn nog steeds lastig te bereiken omdat de weg is versperd door omgevallen bomen .  Hierdoor is er nog geen volledig beeld van alle schade en is de situatie van elk sponsorkind nog niet bekend. Van minimaal dertien kinderen zijn de huisjes volledig weggevaagd,  terwijl van veel andere huisjes het dak is weggewaaid. De ravage is enorm.

Stichting Philipa
Stichting Philipa is in 2007 opgericht met als doel: het verbeteren van de leefsituatie van mensen in de Filipijnen. Zij willen ervoor zorgen  dat alle sponsorkinderen en hun families in het nieuwe jaar weer zo snel mogelijk een dak boven hun hoofd hebben. Mensen die willen steunen kunnen dat doen op rekening NL94 RBRB 0929 5630 18 ten name van Stichting Philipa Bunde, onder vermelding van “tyfoon Nina”.

Lees vorig bericht

Twee Koninklijke onderscheidingen in Bunde

Lees volgend bericht

Stem ook in 2017 af op Meer Vandaag