Lezing IVN Ulestraten Ommetje Watreval, een reis door de tijd.

Ommetje Waterval: een reis door de tijd. IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 1 februari 2017 een lezing over
“Een reis door de Tijd” oftewel Een Ommetje Waterval.
Deze lezing wordt gegeven door André Ament.

André Ament heeft in het kader van de Landschapscursus van het IVN een wandelroute gemaakt rondom Waterval. Deze wandeling van ongeveer 5 km. zullen we in het voorjaar inplannen als activiteit van IVN-Ulestraten .

In deze lezing zal hij ingaan op het ontstaan van het landschap en de zichtbare sporen die de mens in dit landschap heeft achtergelaten. Voor het ontstaan van het landschap moeten we terug in de tijd.

Nadat in het Carboon en het Krijt een stevige ondergrond was gelegd werd er zo’n 30 miljoen jaar geleden klei- en zandlagen afgezet, die we tegenwoordig nog kunnen waarnemen. Vooral de kleilagen zijn belangrijk, om te begrijpen waar de talloze bronnen vandaan komen. Ook zal aandacht besteed worden aan de Romeinse aanwezigheid in deze streek in de vorm van villa’s, wegen en wellicht wijngaarden. Ook de invloeden uit de meer recente geschiedenis komen aan bod in deze lezing.

Aanvang : 19.30 Plaats : Verenigingslokaal Onder d’n Huppel, Dorpstraat 1, Ulestraten
Iedereen is van harte welkom, ook niet leden, de toegang is gratis.
Info:  André Ament : andreament47@gmail.com of Tel: 043 3644080 / 06 44189017

Lees vorig bericht

Twee voorstellingen Uit de kluis raken al uitverkocht

Lees volgend bericht

SV Meerssen speelt gelijk tegen Fortuna Sittard