Buurtbus Geulle en omstreken in oprichting

Zaterdagmorgen 21 januari 2017 werd een vlotte en vruchtbare  vergadering belegd door alle leden van de nieuwe buurtbusvereniging in oprichting.

Speciale gast was de heer Guido Houben, wethouder van de gemeente Meerssen, met verkeer en vervoer in de portefeuille.

De wethouder dankte de initiatiefnemers van  het eerste uur, starter en bedenker petitie behoud openbaar vervoer Geulle,  Jos Tilmans en Anja Thijssen welke het technische gedeelte voor haar rekening nam tijdens de eerste gesprekken met Arriva vertegenwoordiger Patrick Siliacus.

Anja Thijssen en Jos Tilmans  kregen voor hun vele werk om de buurtbus Geulle vlot van start te laten gaan van de wethouder een cadeaubon aangeboden.

Ook de niet-aanwezige Harry Bindels, welke als ervaren buurtbuschauffeur ons goed heeft meegeholpen bij de start van het  werkelijk rijden met de bus, krijgt een cadeaubon bezorgd. Patrick Siliacus van Arriva kreeg namens alle leden een goede fles drank aangeboden voor zijn vakkundige inzet, om de buurtbus binnen 6 weken samen met bovengenoemde personen,  te realiseren voor Geulle.

Er werd op een moderne manier heel effectief vergaderd, de laatste keer o.l.v. Patrick Siliacus van Arriva, zodat alle plus en min en verbeterpunten aan bod kwamen waar het nieuwe bestuur mee aan de slag kan.

Bij unaniem hand opsteken werden voorzitter Klaas Jakob Bakker en secretaris Fred Knarren en coördinator Jo Urlings en ondersteunend bestuurslid Jos Tilmans door de algemene vergadering gekozen en met luid applaus werd dit feit onderstreept.

Er zijn nog functies vacant dus er kunnen zich nog altijd mensen opgeven voor een bestuurslidfunctie en natuurlijk zijn nieuwe vrijwillige chauffeurs M/V zeer welkom zodat wij genoeg reservechauffeurs hebben toekomstig en dan ook op zaterdag de buurtbus kunnen laten rijden van 09.00 tot 18.00 uur, zoals eerst al voorzien was.

Het democratisch gekozen bestuur kan dus aan de slag om z.s.m. naar de notaris en de kamer van koophandel te gaan om de vereniging statutair vast te leggen en in te schrijven. 

De buurtbusvereniging zal statutair ingeschreven worden en door het leven gaan als: BUURTBUS  “GÄÖL”  e.o. Deze naam is door de algemene vergadering unaniem gekozen.

Alle nieuws kunt u ook lezen op onze FB-pagina:
https://www.facebook.com/buurtbusgeulle797/

Lees vorig bericht

prinsenpaar CV de Aanhawwersj Meersje

Lees volgend bericht

Ron Crommen jaar langer trainer RVU