Tim en Ivi Huijsmans van Faunawatch genomineerd voor groene lintje 2017

Frederique Pronk van Groen Maastricht heeft een artikel geschreven over Tim en Ivi en vervolgens ingediend bij de organisatie van groen lintje 2017. Naast dit artikel waren nog 10 andere initiatieven ingediend. De organisatie heeft van deze 11 inzendingen er 3 genomineerd en Tim en Ivi behoren tot de gelukkigen. De 3-koppige jury zal met hun en de andere 2 genomineerden een gesprek voeren en hun keuze voor de winnaar bekend maken op 18 februari. Tweede kamerlid Liesbeth van Tongeren zal het lintje uitreiken. Tijd: 16.00-17.30 uur. Locatie: Landbouwbelang, Biesenwal 3, Maastricht. Als je er bij wil zijn, dan kun je je t/m 12 februari opgeven via gastonhuijsmans@faunawatch.org.

Voordrachten van Tim, Ivi en Gaston
Tim zal een Engelstalige voordracht verzorgen voor Hogeschool Hall van Larenstein in Velp, Ivi voor het United World College in Maastricht en Gaston voor het Grafisch Lyceum en het MBO in Utrecht. De laatste 2 scholen gaan met 56 studenten en 4 docenten gedurende 11 weken werken aan computergames voor Faunawatch over dierenwelzijn.

The Huffington Post
In december hebben Tim en Ivi hun 100e interview gegeven en deze was wel een hele bijzondere, aangezien het namelijk voor de Amerikaanse nieuwswebsite de Huffington Post was met dagelijks 16 miljoen lezers. Ze hebben 2 pagina’s gepubliceerd compleet met foto en filmpje.

Projecten
De African Conservation Foundation heeft in opdracht van Faunawatch een 1e inventarisatie naar honingproductie uitgevoerd in Kameroen. Het is duidelijk dat gemeenschapsleden positief staan tegenover een opleiding tot imker en ook het ministerie van vee is enthousiast. Faunawatch is in gesprek met nog 5 Nederlandse stichtingen die actief zijn in Kameroen om te spreken over mogelijkheden tot samenwerking.

Andere lopende voorbereidingen/projecten: egelopvang en herplaatsbare dieren i.s.m. Dierenambulance Limburg Zuid In Maastricht (alle dieren m.u.v. honden en katten), project Cross River gorilla in Kameroen en imkerproject in Ghana.

Voor meer informatie: www.faunawatch.org en www.groen-maastricht.com.

Lees vorig bericht

DE TOP 111 organiseren….

Lees volgend bericht

Een autovrije markt in Meerssen?