Luchtkwaliteit

Milieudefensie Meerssen is momenteel bezig met het ophangen van meetbuisjes voor luchtkwaliteit. Op 6 plekken in onze gemeente worden die buisjes een jaar lang iedere vier weken vervangen. In een laboratorium worden de resultaten geanalyseerd.

De luchtkwaliteit in Nederland is een van de slechtste van Europa. Alleen meten lost niets op we kunnen er zelf allemaal iets aan doen. Alle kleine beetjes helpen: neem vaker de fiets, beperk de autokilometers, doe je dieselauto en tweetaktscooter de deur uit. check de bandenspanning (een goede bandenspanning zorgt voor minder fijnstof in de lucht), kies voor openbaar vervoer, eet minder of geen vlees.(de intensieve veeteelt stoot veel luchtvervuilende stoffen uit), kies voor groene stroom, beperk het hout stoken.

Rook van houtkachels; open haarden en vuurkorven is erg ongezond en zorgt in je eigen buurt voor veel luchtvervuiling. Zeker bij smog, mist en laaghangende bewolking zou je niet mogen gaan stoken. Er zijn al gemeenten die dat gaan verbieden.

meerssen@milieudefensie.nl  043 3643740
 

Lees vorig bericht

Gino Paulussen beklimt de Kilimanjaro

Lees volgend bericht

Omleiding buurtbus 797 Geulle