SV Meerssen morst punten

Op eigen veld heeft SV Meerssen tegen Deurne twee belangrijke punten laten liggen. De ploeg uit Meerssen speelde met 1-1 gelijk. 

Paal en verdediger een sta in de weg
Als de onderkant van de lat en ook de paal een doelpunt in de weg staat en bovendien een verdediger tot 4 maal toe als 2e doelman optreedt, dan kun je stellen dat je onterecht 2 punten hebt verspeeld. Man van de wedstrijd wordt dan ook door de bestuursleden van Deurne de verdediger genoemd die alleen al 4 maal op de lijn redding brengt. Na 1 minuut zet Jordie van der Schoot goed door en geeft Lloyd Borgers de kans om de score te openen. De bewuste verdediger is echter voor de eerste keer letterlijk en figuurlijk de sta-in-de-weg. In de 24e minuut duikt Jordie van der Schoot tweemaal vrij voor de Deurne doelman op. De eerste keer talmt hij te lang en kan de doelman de bal pakken. De tweede keer schuift hij de bal langs de doelman en brengt de veelbesproken verdediger voor de 2e maal redding.  

Uiteindelijk gelijkspel 
Net voor een uur wedstrijd om is, volgen de gebeurtenissen elkaar op. Michiel Knops schiet tegen de onderkant van de lat waarna in dezelfde minuut Deurne tegen alle verhoudingen op een 1-0  voorsprong komt via Harm van der Steen. Een minuut later werkt Jordie van der Schoot een voorzet van Richard Hannon binnen en maakte de gelijkmaker. Met nog 20 minuten voor de boeg wordt een inzet van Jordie van der Schoot door dé Deurne verdediger, in uiterste krachtsinspanning tegen de paal gewerkt. De eindstand blijft 1-1.

Gelijk met Schaesberg
Meerssen is nog 1e op de ranglijst met 30 punten uit 15 wedstrijden, doelsaldo 36 – 17, maar moet Schaesberg naast zich dulden met een zelfde puntentotaal en een doelsaldo van 30 – 19.

Lees vorig bericht

Harmonie St. Caecilia vierde de liefde

Lees volgend bericht

RVU niet opgewassen tegen SHH