Bewoners Sint Catharinastraat Ulestraten komen in actie

Het is een probleem dat al ettelijke jaren bekend is: het zware wegverkeer dat dagelijks door de Catharinastraat in Ulestraten rijdt. De bewoners ondervinden schade aan hun huizen door de trillingen en zijn een actie gestart.

Voorgeschiedenis
in 2013/2014 zijn bij de gemeente klachten binnengekomen van enkele bewoners uit de Catharinastraat over de overlast van trillingen door verkeer. Enkele hebben een schadeclaim ingediend. Gaandeweg zijn er gesprekken gestart tussen de gemeente en het bewonerscommité van de straat. Omdat beide partijen er zelf niet uitkwamen is in 2015 gekozen voor een mediationtraject. Ook in dit traject komen de partijen niet tot een gedegen oplossing.

Heden
Actiegroep St. Catharinastraat, Veilig en Leefbaar, is het zat en brengt een video naar buiten waarin te zien is welke schade enkele huizen al hebben opgelopen door de trillingen. In deze video is ook te zien dat de straat volgens de actiegroep niet gemaakt is voor zwaar wegverkeer. Wethouder Houben geeft aan dat nog niet is aangetoond dat de schade is ontstaan door het zware wegverkeer. Terwijl uit een rapport uit juni 2014 van de Provincie blijkt (gemeten bij specifiek één woning) dat de trillingen wel degelijk door het verkeer worden veroorzaakt.

Actie
Paul Janssen van partij Kijk!!! komt de volgende raadsvergadering met een motie. Hij spreekt van “het drama van de St. Catharinastraat”.  Ook geeft hij aan dat het een complex probleem is waar geen simpele oplossing voor is.
Wethouder Houben hoopt op korte termijn weer in gesprek te kunnen gaan met het bewonerscommité van de St. Catharinastraat.

Meer over dit onderwerp in Meer Actueel

Lees vorig bericht

Wie moet er opdraaien voor de schade aan de huizen in de Sint Catharinastraat ?

Lees volgend bericht

Alliantie tegen uitbreiding MAA