Carnaval 2017 met De Haverzekskes Bunde

De afgelopen weken waren voor Prins Raf, Prinses Fabiën, Adjudant Philomène en de Raad van Elf al één groot feest. De bezoekjes aan de collega carnavalsverenigingen uit de gemeente Meerssen, de seniorenzitting van De Havermennekes, de eigen Pap, Mam en Poetemiddag, maar ook al die andere gelegenheden waar de Haverzekskes te gast waren… het was telkens weer top. En dan moet het ‘grote werk’ nog beginnen!

Carnaval 2017 staat nu echt voor de deur. Vrijdag 24 februari staat in het teken van het schoolcarnaval. De Haverzekskes zijn ’s morgens uiteraard van de partij in de schoolcarnavalsoptocht en ’s middags geven ze acte de présence tijdens de carnavalsvieringen van Basisschool Franciscus en OBS De Bundeling.

Op zaterdag 25 februari is van 19.00 tot 20.00 uur de receptie voor Prins Raf, Prinses Fabiën, Adjudant Philomène en de gehele Raad van Elf (twaalf man sterk!). Aansluitend zal een bekende Bundenaar carnaval 2017 officieel openen met het oplaten van het Avermenneke. Dit gaat ongetwijfeld weer gepaard met veel ballonnen en confetti! DJ Fèr Bronckers zorgt met passende muziek voor een onvergetelijke avond.

Carnavalszondag 26 februari opent de Auw Kèrk om 14.30 uur haar deuren voor de traditionele “Bonte Störrem” met DJ Fèr Bronckers. Uiteraard ontbreekt de knutselhoek voor de allerkleinsten niet. Daarnaast laten de talenten van Bunde zien wat ze in huis hebben tijdens de tweede editie van “Bung’s got talent”.

Op maandag 27 februari trekt de carnavalsoptocht door de straten van Bunde. Het Jeugdprinsenpaar, de Adjudant en de Raad van Elf maken er bovenop de carnavalswagen vast en zeker een fantastisch feestje van!

Op carnavalsdinsdag 28 februari gaan alle remmen nog een laatste keer los in het “Traone mèt tuute bal” (van 15.30-20.00 uur). Het is een middag met een lach en een traan want na uren hossen en springen op muziek van DJ Fèr Bronckers komt ‘s avonds, met het aflaten van het Avermenneke, een einde aan het carnavalsseizoen. Maar zover is het gelukkig nog niet.

De Haverzekskes gaan er samen met alle carnavalsliefhebbers van Bunde een onvergetelijk weekend van maken! U bent uiteraard van harte welkom om mee te feesten. Alle activiteiten vinden plaats in Gemeenschapshuis “De Auw Kèrk” en zijn gratis toegankelijk voor jong en oud. Prins Raf, Prinses Fabiën, Adjudant Philomène, de Raad van Elf en het bestuur van De Haverzekskes wensen iedereen een fantastische carnaval toe.

Lees vorig bericht

RVU boekt eerste winst in 2017

Lees volgend bericht

Prinsen en Prinsessen ontvangen door gemeente