Meerssen behaalt taakstelling en voorkomt vooralsnog boete

De gemeente Meerssen heeft in januari en februari nog 17 statushouders voorzien van huisvesting. Deze statushouders komen bovenop de 43 mensen die in 2016 woonruimte binnen de gemeente Meerssen hebben gekregen. Hierdoor is de provinciale taakstelling gehaald, waardoor er voorlopig geen boetes volgen van de provincie. De gemeente heeft de provincie, middels een brief laten weten, dat de taakstelling behaald is. 

Nieuwe taakstelling
De ene taakstelling is net gehaald of er ligt een nieuwe taakstelling klaar. De gemeente moet voor 1 juli nogmaals 15 statushouders  woonruimte geven. Het idee om statushouders binnen de gemeente Landgraaf te huisvesten, is door deze gemeente afgewezen. Wel heeft er een gezinsruil plaatsgevonden tussen de gemeente Meerssen en de gemeente Heerlen. Er ligt een plan klaar om deze 15 statushouders ondergebracht te krijgen, maar de gemeente is hierover in onderhandeling met diverse huiseigenaren.

Verkeerde berichtgeving
Maandag 20 februari komt oppositiepartij BRUG-M met een open brief, gericht aan het College, waarin zij vragen naar de stand van de verplichtingen van de gemeente per 1 maart 2017 en doen zij een suggestie om een initiatief van de gemeente Voerendaal over te nemen. Gorissen van BRUG-M laat op woensdag via L1 radio weten dat er door een tekort aan sociale huurwoningen een wachtlijst is ontstaan voor statushouders. Hierdoor zou de taakstelling wellicht niet op tijd gehaald worden. Een paar uur later komt de gemeente Meerssen met een persverklaring waarin zij aangeven dat deze informatie niet klopt en dat de taakstelling gehaald is.

Lees vorig bericht

Blauw Sjuut deed Meerssen aan

Lees volgend bericht

Carnavalsprogrammering Meer Vandaag: Sleuteloverdracht – Optocht – Top 111