Hoop voor openhouden zwembad de Parel

Een groep van 10 personen, gemeente breed, hebben zich ten doel gesteld het zwembad in Meerssen open te houden. 

Minimaal 2000 leden
De initiatiefgroep wil dit bereiken door een vereniging op te richten met minimaal 2000 leden. Deze leden betalen 25 euro per seizoen en eenmalig 5 euro administratiekosten. Ook mensen die het zwembad een warm hart toedragen kunnen 25 euro betalen als passief lid.

0 meting
Voordat de initiatiefgroep aan de slag gaat willen zij eerst dat er een 0 meting wordt gehouden. Bij deze meting wordt gekeken naar de staus van het zwembad en de gebouwen op dit moment. Daarnaast welke investeringen er te verwachten zijn op de korte en lange termijn. De initiatiefgroep wil dat de gemeente de 0 meting betaald. Een ander belangrijk aspect is dat de 2000 leden daadwerkelijk gehaald worden, aldus voorzitter Ton Scheepers van de vereniging.

Voordelen openhouden
De voorzitter ziet voordelen in het openhouden van het zwembad en hij noemt hierbij de komst van een MOP Meerssense Ontmoetingsplek voor het zwembad. De mensen en ook jongeren die zich daar treffen, zouden gebruik kunnen maken van een van de grasvelden bij het zwembad om bijvoorbeeld te sporten.

Spreekrecht Raadsadviesvergadering
De initiatiefgroep gaat de plannen toelichten in de Raadsadviesvergadering van aanstaande donderdag.

Lees vorig bericht

Kinderkleding en speelgoedbeurs

Lees volgend bericht

Meerssense kinderen in beweging tegen ondervoeding