Meerssense kinderen in beweging tegen ondervoeding

UNICEF Nederland en IKEA Nederland lanceren UNICEF Kid Power om gezondheid van kinderen wereldwijd te verbeteren.

Basisschool de Gansbeek
Vanaf vandaag komen de kinderen van de bovenbouw van basisschool de Gansbeek in beweging om daarmee ondervoede kinderen te helpen. Via een stappenteller sparen kinderen deze maand door te bewegen speciale zakjes met noodvoeding voor ondervoede leeftijdsgenoten bij elkaar. “Ongeveer driekwart van de Nederlandse kinderen van 4 tot 12 jaar beweegt te weinig”, zegt UNICEF ambassadeur en topsporter Ranomi Kromowidjojo. “Met deze actie willen we kinderen stimuleren te bewegen voor hun eigen gezondheid en plezier. Het is fantastisch dat ze hiermee ook nog eens kwetsbare leeftijdsgenoten helpen!”

Aftrap UNICEF Kid Power
Ingeborg Beuken is een vrijwilliger voor UNICEF in Meerssen en heeft geholpen deze actie mogelijk te maken. “Er doen scholen uit het hele land mee, maar we zijn vooral trots dat in Meerssen ook kinderen in actie komen deze maand. Wie kinderen voorbij ziet rennen met een blauw bandje weet dat ze het doen voor ondervoede leeftijdsgenoten”, vertelt ze. De kinderen krijgen les over beweging, gezonde voeding en de gevolgen van ondervoeding. Daarna komen ze zelf in actie. “Hoe meer ze bewegen, hoe meer ondervoede kinderen ze helpen”, zegt Ingeborg Beuken “Dat stimuleert ze!”

Ondervoeding wereldwijd probleem
Wereldwijd zijn 16 miljoen kinderen onder de 5 jaar ernstig  ondervoed en hebben direct hulp nodig. “Door ondervoeding raken kinderen verzwakt en kunnen ze sneller overlijden aan malaria, diarree, longontsteking en andere ziektes. Kinderen die langdurig ondervoed zijn, lopen een levenslange fysieke en mentale achterstand op”, zegt Pauline Neefjes, voedingsdeskundige van UNICEF Nederland. “De verrijkte pindapasta die met Kid Power bij elkaar gespaard wordt is een goede manier om ondervoede kinderen snel te laten herstellen. In de speciaal ontwikkelde pasta zitten alle essentiële voedingsstoffen die een kind nodig heeft.” 

IKEA Nederland ondersteunt de ‘UNICEF Kid Power’ maand. De punten die kinderen in Nederland sparen door te bewegen, worden door IKEA Nederland omgezet in de zakjes noodvoeding. Voor IKEA zijn kinderen heel belangrijk. Met deze actie zetten Nederlandse kinderen zich in voor kinderen die het minder goed hebben. Een fantastisch initiatief waar IKEA graag aan meedoet. Zo bewegen 200 kinderen van IKEA medewerkers ook enthousiast mee.

Het Kid Power concept is ontwikkeld in de Verenigde Staten en is daar reeds een groot succes. Time Magazine noemde het onlangs een van de 25 belangrijkste uitvindingen van 2016.

Lees vorig bericht

Hoop voor openhouden zwembad de Parel

Lees volgend bericht

Oude traditie leeft voort