Aftrap Unicef Kid Power

Wethouder Berry van Rijswijk heeft binnen BS de Gansbeek de aftrap gegeven voor Kid Power. De kinderen van de groepen zeven en acht zijn vanaf de hele maand maart in beweging, om ondervoede kinderen te helpen. Door te bewegen, sparen de kinderen de hele maand voor speciale zakjes met noodvoeding voor ondervoede leeftijdsgenoten in de wereld.

Bewegen voor ondervoede kinderen
Ingeborg Beuken is vrijwilliger voor Unicef in Meerssen. Zij heeft geholpen deze actie binnen BS de Gansbeek mogelijk te maken. “Er doen scholen uit het hele land mee. Wie kinderen voorbij ziet rennen met een blauw bandje om de pols, weet dat ze het doen voor ondervoede leeftijdsgenoten”. “Hoe meer ze bewegen, hoe meer ondervoede kinderen zij helpen en dat stimuleert de kinderen!” Aldus Ingeborg Beuken. Daarnaast krijgen de kinderen les over beweging, gezonde voeding en de gevolgen van ondervoeding.

Stappenteller
De kinderen dragen een stappenteller die bijhoudt hoeveel stappen zij zetten tijdens het bewegen. 2500 stappen is een punt. Bij 10 punten is een zakje met noodvoeding verdiend. Op 31 maart wordt de eindstand bekend gemaakt.

Lees vorig bericht

200 extra vliegtuigen op MAA tijdens Tefaf

Lees volgend bericht

Geslaagde Internationale Vrouwendag.