Stella Academia organiseert literaire avond over Stefan Hertmans

Neerlandica Jet van Aalst zal de schrijver interviewen. Na 36 jaar lesgeven op het Stella Maris College wijdt zij zich nu volledig aan de literatuur en leidt zij al jaren verschillende leeskringen. Stefan Hertmans is een Belgische schrijver, dichter en essayist. Hij is auteur van het Boekenweekgeschenk 2017 “Makkelijk Leven”. Jet van Aalst zal met hem het boek de Bekeerlinge bespreken. 

De Bekeerlinge
In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.

Hertmans baseerde zich voor De bekeerlinge op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar hij sinds decennia thuis is. 

De literaire avond vindt plaats op donderdag 30 maart 2017 aanvang 20.00 uur. Locatie Aula Stella Mariscollege Parallelweg 56 Meerssen. De entree is per ticket voorverkoop €10,- . voordeel met je biebpas €7,50, ticket avond zelf €12,50. 

Aanmelden kan via E. info@bibliotheekmeerssen.nl Telefoon 043 364 24 11. Of via www.bibliotheekmeerssen.nl. 

Improvisatietheater Troeba Trio
Op 6 april organiseert Bibliotheek Meerssen voor leden en Vrienden van de Bibliotheek het Improvisatie theater Troeba Trio. Het muzikaal trio, Jeroen Tessers, Fons Toonen en Marnix Wetzer, speelt een verrassende improvisatieshow met korte scènes, verhalen en liedjes, onder andere op basis van publiekssuggesties. De avond vindt plaats in de Bibliotheek in Meerssen en begint om 20:00 uur.

Reserveren tot 2 april • info@bibliotheekmeerssen.nl • 043 364 24 11. €5,- Niet-leden • Gratis voor leden en Vrienden van de bibliotheek.

Lees vorig bericht

Verbouwingsuitverkoop bij Ut Zunneke in Bunde

Lees volgend bericht

Expositie Textiele Werkvormen in Ulestraten