Raad geeft unaniem 100.000 euro voor onderzoek verbindingsweg Ulestraten

Verkeerswethouder Houben is blij met de ton die hij heeft gekregen om de mogelijkheden en invulling te onderzoeken van een verbindingsweg die moet gaan zorgen voor minder verkeer in de Burgemeester Visscherstraat. De raad was unaniem voorstander. Partij KIJK!!! en BRUG-M zijn blij dat eindelijk actie wordt ondernomen.

Duurzaam
KIJK!!! en het CDA zijn verder van mening dat er gekeken moet worden welke effecten de nieuwe weg op de omgeving heeft. Een volledige Milieu Effecten Rapportage (MER) is waarschijnlijk niet nodig omdat het een weg wordt waar maximaal 60 km per uur gereden mag worden. KIJK!!! stelt voor om bijvoorbeel het IVN om advies te vragen wat de gevolgen voor de omgeving zijn en wil weten op welke manier er natuurcompensatie gaat plaatsvinden. Het liefst ziet de partij dat dit in het gebied zelf plaatsvindt.

Te vroeg
Houben vindt het nog te vroeg om specifieke toezeggingen te doen. Wel laat hij weten het IVN te willen betrekken in het onderzoek. Daarnaast wil hij rond de tafel met de bewonerscommissie.

Lees vorig bericht

Brandstichting en vernieling sportpark Marsana

Lees volgend bericht

Filmavond in Stille Week: Jesus our Savior