Gemeenteraad gaat gemakkelijk akkoord met ton voor griffier

De gemeenteraad is in de raadsvergadering van donderdag 23 maart akkoord gegaan met het eervol ontslag van griffier Willems. Het gevolg van dit besluit is dat de raad een bedrag van 100.000 reserveert om het salaris, tot aan zijn pensioen in 2018, te kunnen betalen, vanuit de post onvoorzien.

100.000 euro
De reden voor de 100.000 is: dat op dit moment de functie als ambtenaar deels boven formatief is. Bovenformatief houdt in dat er meer ambtenaren dan functies beschikbaar zijn.

Reden van het eervol ontslag
Tijdens de raadsvergadering was het voorstel, om eervol ontslag verlenen aan de griffier, als hamerstuk betitelt. De gemeenteraad ging vrij snel door het onderwerp heen, alleen raadslid Molling, in de functie als voorzitter van de werkgeverscommissie (die de werkgever van de Griffier is), hield een positief betoog over griffier Willems. Geen enkele andere partij steldde een vraag over het eervol ontslag.

Navraag achteraf
Partij BRUG-M staat er om bekend, dat de partij zuinig met de centjes om wil gaan. Op de vraag, aan fractievoorzitter van der Bijl, waarom de partij dit onderwerp zo makkelijk voorbij liet gaan in de raadsvergadering, geeft hij aan er niet op te willen reageren omdat dat de taak is van de voorzitter van de werkgeverscommissie. Molling van PGM, voorzitter van de werkgeverscommissie, gaf aan niet te willen reageren voor camera omdat hij anders de reden van het eervol ontslag moest vertellen en dat wilde hij niet.

Lees vorig bericht

Sjots en Sjeif hield receptie

Lees volgend bericht

SV Meerssen loopt drie punten uit