Wat heeft Meerssen met Tihange?

Op zichzelf niet zo heel veel. Ja, we zijn buren van elkaar op zo’n 70 km afstand. Je bent er in 45 minuten met de auto en je passeert onderwijl de Belgische grens. Maar er is toch wel iets meer aan de hand! Tihange, en trouwens ook het nabij Antwerpen gelegen Doel, is bekend vanwege de kerncentrales die de Belgen van de broodnodige energie voorzien.

De laatste jaren echter ontstaat steeds meer discussie over de daarin aanwezige reactoren die scheurtjes vertonen en de vele storingen die er in de centrales optreden, waardoor een gevoel van veiligheid voor de omgeving ver weg is. En dat is meer dan een gevoel!

De deskundigen die het zouden moeten weten en ons inlichten over de toestand van deze centrales in Tihange kunnen het niet met elkaar eens worden. En dan geldt maar één devies: sluiten. Nederland, Luxemburg en Duitsland hebben deze oproep al bij de Belgen neergelegd, tot nu toe zonder resultaat.

Daarom vindt er op 25 juni een manifestatie plaats, waarbij er een 90 km lange menselijke ketting wordt gevormd van Aken naar Maastricht, over Luik naar Tihange. Milieu defensie Meerssen heeft besloten om hier actief aan mee te doen en de Meerssense bevolking te mobiliseren. Zegt het voort. Volg ons daarom de komende tijd in de lokale media en help ons om TIHANGE EN DOEL te stoppen. Het gaat om ONZE veiligheid.
 
Wilt u nu al meer weten: www.chain-reaction-tihange.eu
meerssen@milieudefensie.nl 043 3643740
 

Lees vorig bericht

Filmavond in Stille Week: Jesus our Savior

Lees volgend bericht

Sjots en Sjeif hield receptie