Nieuws van buurtbus 797 Geulle

Afgelopen zaterdag is het bestuur van buurtbus 797 Geulle in vergadering bijeen gekomen op locatie PANNENKOEKENPLAETS Geulle.

Enkele nieuwtjes mogen wij u alvast verklappen. De vereniging staat nu ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam BUURTBUS “GÄÖL” e.o. De bankrekening is geopend bij de REGIO BANK LOUWET ASSURANTIËN Geulle.

Per 23 april 2017 past ARRIVA nieuwe routes en rijtijden toe daar waar dit nodig is of aangevraagd is. De juiste tabellen moeten nog binnenkomen maar voor buurtbus Geulle 797 betekent dit het volgende in grote lijnen:
De start is niet meer om 06.32 uur bij station Meerssen maar in Geulle bij de halte Processieweg richting Beek. Dat betekent goed nieuws voor alle aansluitingen bij ARRIVA-station Beek-Elsloo alwaar wij dan 10 minuten eerder aankomen.

De pauze voor de chauffeurs welke eerst in Beek plaats vond wordt nu iets ruimer genomen in Meerssen zodat de chauffeurs m/v ook meer tijd hebben voor een kop koffie of gelegenheid voor toiletbezoek. De nieuwe route in Beek gaat nu ook stoppen in het centrum en bij de MAKADO.
De nieuwe route in Meerssen loopt nu ook door het centrum zodat Zorgcentrum Beukeloord en winkels beter te bereiken zijn. Bijzonderheden volgen. De komst van de nieuwe buurtbus laat nog heel even op zich wachten omdat wij deze pas in gebruik willen nemen als alle apparatuur goed werkt en de chauffeurs kundig zijn gemaakt van deze techniek en bediening OV-betaalsysteem. Het kan dus voorkomen dat u eind volgende week 2 busjes ziet rijden.

De huidige rode bus met passagiers en de blauwwitte nieuwe bus met chauffeurs en instructeur aan boord. De officiële ingebruikname wordt in de gebruikelijke media tijdig bekend gemaakt.
De buurtbus krijgt de mogelijkheid om reclame op de bus te plaatsen en deze inkomsten komen geheel ten goede voor de buurtbusvereniging “Gäöl” e.o. om onverwachte kosten op te vangen en activiteiten voor de vrijwilligers te organiseren want deze chauffeurs krijgen overigens geen enkele vergoeding voor hun prima vrijwilligerswerk. En natuurlijk kunnen we ook nog ten alle tijden nieuwe vrijwilligers gebruiken zodat wij straks ook op zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur kunnen gaan rijden. Kunnen de winkels en familie ook op zaterdag bezocht worden met onze buurtbus.

Heeft u 4 uurtjes per week vrije tijd over door de week of straks op zaterdag of gaat u binnenkort  met pensioen en wilt u dankbaar en leuk vrijwilligerswerk gaan doen dan mag u zich bij ons aanmelden.

Een gewoon rijbewijs volstaat en na een lichte medische test door een huisarts en rijproef door onze instructeur afgenomen bent u trotse vrijwilliger-chauffeur van een nieuwe buurtbus op een route in een mooie omgeving !  Doen !

De omleiding i.v.m. werkzaamheden zou nog tot 14 april gaan duren. Wij houden u op de hoogte als de normale route weer gereden wordt en nogmaals excuses voor het ongemak in deze ontstane overmacht voor ons. Er wordt zo goed mogelijk geprobeerd op tijd te rijden maar in de praktijk is dit moeilijk gebleken door de grote omweg momenteel.

Tot zover deze berichtgeving.
Zodra de nieuwe ARRIVA-route en tijdtabellen, welke 23 april 2017 zullen ingaan bekend zijn, kunt u dit hier lezen.

Welkom op onze buurtbus Geulle 797.
Tot ziens dan maar !

Lees vorig bericht

Snelheidsontroles politie Catharinastraat

Lees volgend bericht

Limburgse Top Buutereedners in Bunde