Meerssen weer een stukje schoner

Vorig weekend stond in het teken van de jaarlijkse opschoonactie zwerfvuil. Zowel scholieren als ook vrijwilligers hebben ook dit jaar weer samen de schouders eronder gezet om het zwerfafval in onze gemeente te lijf te gaan. Afgelopen twee weken hebben basisschoolleerlingen de omgeving van  het schoolplein grondig opgeruimd.

Verschillende plekken
Op 18, 23 en 25 maart was het de beurt aan ruim 90 vrijwilligers. Op verschillende plekken in de gemeente werd het zwerfvuil aangepakt, vooral door de buurtverenigingen van vele kernen. Het IVN ruimde onder de vlag van het project Schone Maas het gebied langs de Maas tussen Maastricht en Voulwames op.

Meerssen schoner
Uit de eerste schattingen, van de gemeente, over de hoeveelheid afval blijkt dat Meerssen steeds schoner wordt. Dit zelfde werd al eerder opgemerkt door IVN Meerssen, die de opruimlocatie De Dellen inruilde voor de locatie langs de Maas. En dit jaar kwam de buurtvereniging Weert tot de zelfde conclusie.

Foto: Gemeente Meerssen

Lees vorig bericht

Hennepplantage gevonden in Meerssen-west

Lees volgend bericht

Havo leerlingen in gesprek met vluchtelingen